Bröllopskoordinator, eventplanerare, festfixare, stöttepelare och energiknippe..


är bara några utav de ord som beskriver min fina vän Elin aka Making Memories som är namnet på hennes företag som hon startade upp år 2020. Elin har innan dess jobbat inom musikbranchen och efter det som bröllopskoordinator i en liten lada på vackra Lidingö innan hon bestämde sig för att testa sina vingar och bli egen. Elin är uppvuxen och bor i Eskilstuna med sin sambo och det var efter att Elin fick fixa sin mammas 60 års fest som hon kände att det var just att projektleda event som var hennes stora kall i livet. Så roligt ju!


Men hur är det egentligen att jobba som bröllopskoordinator? hur ser de senaste trenderna ut i bröllopsverige? vilka är de vanligaste orosmomenten hos brudpar? och måste man verkligen köpa allt nytt till sitt bröllop?

Ja, det finns ju några frågetecken här och Elin, så snäll som Elin är har såklart hjälpt mig att svara på dem. Plus några till! Så om du är lika pepp som mig på att se svaren på dessa frågor så ska jag inte dra ut på det längre utan jag låter dig få fortsätta läsningen lite längre ner.


Vilka trender inom bröllopsplanering ser du för närvarande och hur påverkar de brudpar som planerar sina bröllop?


Vi alla lever just nu under höga räntekostnader, krig och en ovisshet med allt i världen och jag kan förstå att som brudpar att man är osäker på vad man ska lägga pengarna på. Jag har absolut märkt av att man känner att man gärna planerar själv men tar in en koordinator för dagen för att hålla lite extra på bröllopsbudgeten till exempel. 

Kan du dela med dig av några unika eller minnesvärda bröllopsevenemang som du har varit involverad i och vad som gjorde dem speciella?


Det finns många bröllop som varit unika och jag skulle nog säga att ju mer personligt det blir desto mer unikt och ihågkommet blir det. Jag hade ett brudpar som älskade julen så de slängde med julmust i baren sådär under juli månad, ett annat brudpar valde en crepes vagn istället för tårta och sen finns det ju de som hade Prins Ali från Aladdin som ingång låt vid vigseln.

Hur ser din process ut när du hjälper brudpar att införliva personliga detaljer och unika element i sitt bröllop?


 Jag brukar alltid lära känna brudparen och bolla lite intressanta detaljer de själva tycker om. Efter vårt första möte och om de bestämmer sig för att gå vidare med mig så skickar jag även med några frågor de kan börja bolla med varandra och så finns jag där som ett bollplank.

Vilka är de vanligaste utmaningarna som brudpar stöter på när de planerar sitt bröllop och hur hjälper du dem att övervinna dessa utmaningar? 


Jag skulle säga att det oftast landar i "vad alla andra vill" och hur man "borde" göra på sitt bröllop. Då gäller det att fortsätta stötta dem till vad som klingar lite extra för dem. Detta märker man oftast av under de möten jag har med brudparen och vad som är deras dröm på riktigt och inte någon annans. Om man ska nämna en del i planeringen som många brudpar upplever är en utmaning så skulle jag nog säga; placeringskartan! Det är bland det sista man gör i sin planering och nerverna gör sig påminda. Tips och trix för en härlig placeringskarta är något jag gärna hjälper till med.


Kan du ge råd om hur brudpar kan skapa en minnesvärd upplevelse för sina gäster under bröllopet?


Mitt bästa råd till blivande brudpar är att ha ett härligt toastpar, en person som är mästare att planera och den andra, gärna lite, får man säga, galen och vågad? haha - då brukar det bli perfekt!

Och, med risk för att låta tjatig - Gör ert bröllop personligt! Ju mer ER det är, desto mer minnesvärt blir det! 


Hur ser du på hållbarhet och miljömedvetenhet inom bröllopsplanering och vilka tips har du för brudpar som vill ha en mer hållbar bröllopsupplevelse?


Hållbarhet är något jag värnar om. Jag försöker t.ex ta många första möten via datorn så mina brudpar eller jag själv inte behöver ta bilen till möten samt att mina leverantörer är också noga utvalda för ett mer hållbart tänk.

För ett mer hållbart och miljömedvetet bröllop skulle jag tipsa om några punkter och det är att kika på om det finns dekor till uthyrning eller via köp/sälj grupper, hyra/köp en begagnad klänning samt använda leverantörer som arbetar hållbart hela vägen med t.ex blomster, catering osv.Kan du dela med dig av några vanliga missförstånd eller myter om bröllopsplanering som du skulle vilja rätta till?


Kul fråga! Kanske att planering innebär stress och press - och missförstå mig rätt, det kan det såklart vara men jag skulle nog säga att det är dejter, kärlek och glöm inte att njuta av tiden med din framtida fru/man där ni faktiskt skapar minnen tillsammans under tiden ni planerar. Ta vara på den tiden för den kommer inte igen <3Follow me on Instagram